RONA YIRCALI TEV’İN MÜTEVELLİ HEYETİ BAŞKANLIĞINA YENİDEN SEÇİLDİ

TEV -Türk Eğitim Vakfı Olağan Mütevelli Heyeti toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi.

2004 – 2007 yılları arasında TEV’in Yönetim Kurulu Başkanlığını da yapan A.Rona Yırcalı, 2007 yılından bu yana Vakfın Mütevelli Heyet Başkanlığını yürütüyordu. Yapılan son seçimle tekrar Mütevvelli Heyet Başkanlığına getirilen Yırcalı, bu görevi aralıksız olarak 3 dönemdir yürütüyor.

Bilindiği gibi TEV – Türk Eğitim Vakfı ülkemizin en önemli ve köklü vakıflarından biridir. Başarılı fakat desteye ihtiyaç duyan gençlerin yurtiçi ve yurtdışı eğitimini sağladığı için lise, üniversite, lisans üstü ve doktora seviyesinde karşılıksız burs vermektedir.

Her sene Türkiye’nin her köşesinden binlerce çocuğa eğitim imkanı sağlayan TEV, 1967 yılında rahmetli Vehbi Koç’un başkanlığında kurulmuş ve kurucuları arasında Nejat Eczacıbaşı, Aydın Bolak, A.Sırrı Yırcalı, Prof.Dr.İhsan Doğramacı, Sakıp Sabancı ve Şarık Tara gibi tanınmış isimler bulunmaktadır. Türk Eğitim Vakfı o tarihten bu yana çalışmalarını genişleterek devam ettirmektedir.

Kurulduğu günden bu yana 200.000’in üzerinde öğrenciye karşılıksız burs veren TEV, günümüzde halen Balıkesir’de yaklaşık 500 civarında öğrenciye de karşılıksız burs imkanı sağlamaktadır.

Vakfın Balıkesir’de de şubesi bulunmaktadır.

20.03.2013