TEV GÖNÜLLÜLERİ BALIKESİR’DE KAHVALTIDA BULUŞTU


TEV - Türk Eğitim Vakfı Balıkesir Şubesi Yürütme Kurulu ve Gönüllülerinin geleneksel hale getirdikleri kahvaltı buluşması geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı’nın ev sahipliği yaptığı kahvaltıya, Milletvekilleri Adil Çelik, Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, TEV Genel Müdür Yardımcısı Şenol Özdemir, TEV Bağışçılarla İlişkiler Yöneticisi Servet Dalay, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, siyasi parti il başkan ve yöneticileri ile bursiyerler ve bağışçılar katıldı.

TEV Balıkesir Şube Başkanı Jale Bayraktar’ın protokolü takdimi ile başlayan kahvaltıda konuşan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı:
 “Bizim Türk Eğitim Vakfımız yarım asırlık bir kurumdur. 1967 yılında kuruldu ve 52 yaşındayız. 1967 yılında rahmetli Vehbi Koç tarafından Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde o bölgeleri temsil eden illerde kanaat önderleri bir araya getirildi. Türkiye’nin her kesiminde 51 kişi bir araya getirilerek bu vakıf kurulmuş. Vakfın kurucuları arasında rahmetli pederim Sırrı Yırcalı beyde bulunuyor. Bugün bende Türk Eğitim Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı vazifesini yürütme şansına ermiş bulunuyorum. Yarım asrı geçen bu kuruluşumuzda 250 bin civarında burs vermiş bulunmaktayız. Yarım asırda çeyrek milyonluk burs adedine ulaşmış bulunmaktayız" dedi.

Programın son bölümünde Balıkesir il genelinde Türk Eğitim Vakfı üzerinden en çok çiçek göndererek bağış yapan 10 firmaya onur sertifikaları dağıtıldı. Protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilen sertifika dağıtım töreninde BASAİD, Yerce Fotoğrafçılık, Esen Balıbek, Erhan Ortaköylü, Rona Yırcalı gibi isimler sertifikalarını protokol üyelerinin elinden aldı.

GAZETE EXPRES- 15.01.2019